Politika zaštite osobnih podataka odnosno Politika Privatnosti

MPG d.o.o. kao organizator Advanced Technology Days15 konferencije se obvezuje na zaštitu Vaših osobnih podatka. S time Vas upoznaje tekst u nastavku.

Molimo Vas da politiku zaštite osobnih podataka povremeno provjerite, izmjene su moguće i bit će prikazane na stranici.

Datum stupanja na snagu 25.05.2018.

Datum zadnjeg ažuriranja 01.10.2019.

Voditelj obrade osobnih podataka

Društvo MPG d.o.o., Nova Ves 17, 10000 Zagreb, OIB: 35677542029, Telefon: +3851 6064 600, e-mail: info@mpg.hr poštuje vašu privatnost i obvezuju se zaštititi je tijekom i nakon vašeg posjeta ovoj web stranici, prilikom posjeta našim lokacijama održavanja konferencije te kada kupujete i koristite kotizaciju za ATD konferenciju. ( dalje u tekstu „Stranica“). U tom smislu, MPG d.o.o. djeluje kao voditelj obrade (“Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

U svrhu zaštite obrađenih osobnih podataka postavili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između vas i nas ili informacije pohranjene na ovoj Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. Stoga imamo pravila koja određuju kako će se vaši osobni podaci obrađivati i zaštititi.

Pristupom stranici te kupovinom kotizacije za ATD konferenciju prihvaćate ova Pravila Privatnosti. Ova Pravila Privatnosti podložna su promjenama, a datum zadnje izmjene naznačen je u naslovu.

Kao Voditelj obrade obrađujemo vaše osobne podatke u skladu s važećim pravilima o zaštiti osobnih podataka, posebno u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (u nastavku: Opća uredba) i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani

MPG d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke o vama npr. informacije pomoću kojih vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, datum rođenja, adresa e-pošte, broj telefona ili faxa, broj računa, OIB, naziv tvrtke ako je u nazivu osobni podatak, fotografija i ostali osobni podaci ako ih iznosite (“Osobni podaci“), u slučajevima kada:

  • koristite obrazac za prijavu na Stranici
  • kupujete kotizaciju za konferenciju
  • izdajemo račun za kupljenu kotizaciju
  • surađujemo s vama kao našim dobavljačima i poslovnim partnerima
  • koristite obrazac prijave za nominacije kao predavač na konferenciji
  • kontaktirate nas ili se povežete s nama putem društvenih mreža,
  • fotografiramo događanja i aktivnosti koje organiziramo,
  • date komentare ili postavite pitanja,
  • prilikom prijave u obrazac za sudjelovanje na konferenciji, označili potvrdno primati novosti o našim promotivnim aktivnostima
  • registrirane osobe za konferenciju možemo prilikom dolaska na mjesto događanja tražiti na uvid osobnu iskaznicu kako bi utvrdili identitet sukladno podacima na obrascu registracije na web stranici
  • registrirane osobe možemo e-mailom ili SMS-om obavijestiti u slučaju promjene satnice ili termina održavanja konferencije te ostalih bitnih informacija vezano za konferenciju
  • ukoliko je registrirana osoba za konferenciju prilikom registracije označila da je student, možemo, prije zaključivanja registracije, tražiti na uvid identifikacijski dokument koji dokazuje da je student u akademskoj godini 2019/2020. kako bi ostvarila studentski popust
  • prijavljujete su u kviz znanja koji će biti održan u sklopu konferencije

Osobne podatke obrađujemo na osnovu vaše privole, legitimnog interesa, radi izvršenja ugovorne obveze, te na osnovu zakonske obveze. Obrada Osobnih podataka ograničena je samo za svrhu za koju su isti prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti.

MPG d.o.o. neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kod prijave u obrazac za prijavu na konferenciju) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nećete moći izvršiti prijavu na konferenciju.

Kada obrađujemo podatke na osnovu vaše privole, obrađujemo samo one osobne podatke koje ste nam dobrovoljno dali prilikom komunikacije s nama, radi odgovora na vaša pitanja ili kad ste se pretplatili na primanje newslettera. Svrha obrade je u poduzimanju koraka po vašem zahtjevu npr. odgovor na pitanja i komentare, zaprimanje vaših narudžbi, komunikacija o vašim aktivnostima na stranici i slično.

Na osnovu legitimnog interesa obrađujemo osobne podatke kad pristupate našoj Stranici (IP-adresa), a također naš je legitiman interes da postojećim korisnicima naših usluga i kupcima kotizacija za konferenciju dostavljamo i newsletter. Svrha ove obrade uključuje i postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim. Na ulazima u područje konferencije koje će biti snimano i fotografirano jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, te je isto naš legitiman interes budući organiziramo konferenciju. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani molimo da ne ulazite u prostor snimanja/fotografiranja. Osobni podaci odabranih predavača na konferenciji, bit će navedeni na ovoj Stranici sukladno potrebi prezentiranja rasporeda predavanja.

Radi izvršenja ugovorne obveze te na osnovu zakonskih i podzakonskih propisa dužni smo obrađivati vaše osobne podatke kad kupujete kotizaciju za konferenciju. Posebno se vrši obrada podataka poslovnih partnera i dobavljača (npr. dogovori oko izvršavanja usluga), uz to obrađujemo i kontakt podatke poslovnih partnera koji su fizičke osobe te njihovih zaposlenika (npr. ime i prezime, broj službenog telefona / mobitela, e-mail adresa), kao i kupaca radi izdavanja računa.

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatiziranog donošenja odluka.

Kolačići

Naša web stranica koristi kolačiće. Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili uslugu i ispunili zakonske obveze. Možemo, uz vašu privolu, koristiti kolačiće za analizu prometa na našim stranicama ili za pružanje podrške.

Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju u računalni sustav putem internetskog preglednika.

Zakon o elektroničkim komunikacijama propisuje da možemo pohraniti kolačiće na vašem uređaju ako su oni nužno potrebni za rad ove stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebna nam je vaša privola. Ova Stranica koristi različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju treće strane koje se pojavljuju na našim stranicama.

Otvori postavke kolačića

nužni kolačići

Nužni kolačići pomažu da web-lokacija bude korisna, omogućujući osnovne funkcije kao što su navigacija po Stranici i pristup sigurnim područjima web-lokacije. Web-lokacija ne može ispravno funkcionirati bez tih kolačića. Nužni se kolačići mogu pohraniti neovisno o privoli korisnika Stranice u skladu sa zakonskim propisom.

Naziv kolačića: ASP.NET_SessionId
Pružatelj: MPG d.o.o.
Svrha: održavanje web stranice
Trajanje: sesija

Ime kolačića: cookieControl i cookieControlPrefs
Pružatelj: MPG d.o.o.
Svrha: Nužan za prihvaćanje privole za kolačiće.
Trajanje: 30 dana

analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju web-lokaciju, na primjer koje stranice posjetitelji najčešće posjećuju. Koristimo ih kako bismo poboljšali funkcioniranje naše web-lokacije. Međutim, neki od njih mogu biti kolačići trećih strana, a podaci koje prikupljamo mogu se svrstati u namjene koje su nama kao vlasniku Stranice nepoznate. Za više informacija vidite pravila o privatnosti tih procesora treće strane.

Naziv kolačića: _ga
Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000
Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland
Ovaj kolačić se koristi za razlikovanje jedinstvenih korisnika dodjeljivanjem nasumično generiranog broja kao klijentskog identifikatora. Pruža nam uvid u izvore prometa i omogućuje bolje razumijevanje naših posjetitelja.
Svrha: aktivnosti obrade, analiziranje podataka o prometu, osnova za obradu je Privola ispitanika
Trajanje: dvije godine

Naziv kolačića: _gid
Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000
Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland
Ovaj kolačić pohranjuje i ažurira jedinstvenu vrijednost za svaku posjećenu stranicu.
Svrha: aktivnosti obrade, analiziranje podataka o prometu, osnova za obradu je Privola ispitanika
Trajanje: dva dana

Naziv kolačića: _gat
Pružatelj: Google Analytics | Google Ireland Ltd. | analytics.google.com | +35314361000
Barrow St, Grand Canal Dock, Dublin, 4, Ireland
Svrha: koristi Google Analytics za regulaciju stope zahtjeva
Trajanje: privremeni kolačić, ističe nakon 1 minutu. Temelji se na privoli ispitanika.

Newsletter

Newsletter šaljemo na osnovu ili privole ili temeljem legitimnog interes. Podaci se čuvaju dok ispitanik ne povuče suglasnost ili dok ne prigovori slanju Newslettera temeljem legitimnog interesa.

Ukoliko ste, prilikom prijave u obrazac za sudjelovanje na konferenciji, označili potvrdno primati novosti o promotivnim aktivnostima Voditelja obrade, Možemo Vam poslati newsletter s novostima o događanjima koje organiziramo.

Ukoliko ste kupili kotizaciju za konferenciju možemo Vam poslati informacije o sljedećoj ATD konferenciji koja Vas može zanimati.

Odredbe o zaštiti podataka o primjeni i korištenju: Facebooka, Instagrama, Twitera

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća Facebook, Instagrama, Twitera

Facebook i Instagram su društvene mreže, kojima je operativno društvo Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, voditelj obrade je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska. Pravila za zaštitu podataka koju su objavili Facebook i Instagram, dostupna su na adresi https://facebook.com/about/privacy/ i https://help.instagram.com/519522125107875?helpref=page_content te pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka na tim društvenim mrežama.

Twitter je društvena mreža, kojoj je operativno društvo Twitter, Inc. 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država, voditelj obrade je Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2, D02 AX07 IRELAND. Pravila za zaštitu podataka koja je Twitter objavio dostupna su na adresi: https://twitter.com/en/privacy te pružaju informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka na toj društvenoj mreži.

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:

A. Poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare, zaprimanje Vaših prijava za sudjelovanje na konferenciji, komunikacija s Vama o Vašim aktivnostima na Stranici, komunikacija s Vama putem društvenih mreža, slanje newslettera na koji ste se prijavili, primitak na uvid dokumenta koji dokazuje status studiranja u akademskoj godini 2019/2020.

B. Postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;

C. Obrada snimki/slika sudionika na događanjima koje organizira MPG d.o.o., u svrhu promocije konferencije te slanje informacija i newslettera kupcima kotizacija za ATD konferenciju

Davanje Osobnih podataka za svrhu pod A. je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti MPG d.o.o. da odgovori na vaše zahtjeve. Obrada podataka pod B. i C. je bazirana na javnom i legitimnom interesu. S time da ako smo prikupili privole za snimanje/fotografiranje i objavu snimki/fotografija, takva obrada ima za osnovu privolu. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografiramo sudionike konferencije radi promocije istog kako bi isti postao prepoznatljiv u medijima i ubuduće bolji.

Popunjavajući formulare na našoj stranici jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naše Politike privatnosti i u njoj navedenim uvjetima.

Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:

  • subjektima kojima se koristimo za organiziranje i provedbu događanja, Izvršiteljima obrade osobnih podataka (npr. fotografiranje događanja itd.)
  • ovlaštenim PR i agencijama, subjektima koji su direktno uključeni u provedbu i realizaciju pojedinih događanja
  • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave,
  • osobama ovlaštenima od MPG d.o.o. za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute obvezi povjerljivosti (zaposlenici MPG d.o.o.),
  • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo, legitiman ili javni interers ( da zaštite i brane prava ili imovinu MPG d.o.o. i Stranice, ili, da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika MPG d.o.o., Stranice ili javnosti)
  • pravnim savjetnicima MPG d.o.o. u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka,
  • poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama
  • Medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama

Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

Podaci koje prikupimo pohranjujemo unutar Europske unije (EU) i Europskog gospodarskog područja (EGP) osim Švicarske, ali se također mogu prenijeti i obrađivati u zemlji izvan EU i EGP-a, posebno SAD-e. Svaki takav prijenos osobnih podataka provest će se u skladu s primjenjivim pravnim propisima. Za prijenose izvan EGP-a koristimo Standardne ugovorne klauzule, odluke o primjerenosti, odgovarajuće zaštitne mjere dok je svaki prijenos u SAD-e pokriven sporazumom Privacy Shield između Europske Unije i SAD-a, čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

Pohrana osobnih podataka

Osobne podatke obrađujemo samo za vrijeme koje je potrebno za postizanje svrhe obrade istih.

Osobne podatke koje obrađujemo na osnovu privole obrađujemo samo dok ne povučete privolu, dok obradi osobnih podataka na osnovu legitimnog interesa možete prigovoriti. Osobne podatke koje obrađujemo na osnovu Vaših upita, rezervacija, narudžbi itd., čuvamo najduže 6 mjeseci od zaprimanja istih, a podatke poslovnih partnera i dobavljača čuvamo do prestanka poslovne suradnje te ih ne dostavljamo trećim osobama niti iznosimo u treće zemlje. Pritom ne prikupljamo nikakve podatke privatne naravi, već one podatke vezane za ispunjavanje radnih zadataka.

Sve ostale osobne podatke koje obrađujemo na osnovu izvršavanja ugovornog odnosa i na osnovu zakonske obveze, npr. izdavanje računa za kupljenu kotizaciju, primitak dokaza o studentskom statusu u akademskoj godini 2019/2020., pohranjujemo sukladno pozitivnim propisima u kojima je vrijeme pohrane istih utvrđeno (npr. Zakon o računovodstvu). Iznimno, Vaše osobne podatke čuvat ćemo duže od navedenih rokova kada je to potrebno radi ostvarivanja međusobnih pravnih zahtjeva.

Podatke sudionika kviza znanja održanom na konferenciji zadržavamo na rok od 120 dana, osim podataka dobitnika koje ćemo zadržati na rok od 11 godina sukladno zakonu o računovodstvu.

Istekom rokova pohranjene osobne podatke ispisane na papiru uništit ćemo na siguran način, primjerice rezanjem ili paljenjem, dok ćemo podatke u elektroničkom obliku nepovratno brisati.

Upravljanje privolama

Dodijeljene nam privole možete uvijek opozvati.

Ako opozovete dane privole, Vaše podatke više nećemo obrađivati u navedene svrhe, ali to ne utječe na zakonitost obrade prije opozivanja privole.

Vaša prava

a) Pravo na ispravak: Ako obrađujemo Vaše osobne podatke koji su nepotpuni ili netočni, u bilo kojem trenutku od nas možete zatražiti da ih ispravimo ili dopunimo.

b) Pravo na pristup: Imate pravo dobiti potvrdu o tome obrađujemo li Vaše osobne podatke ili ne, i tamo gdje je to slučaj imate pod uvjetima iz čl. 15. Opće uredbe zatražiti pristup tim podacima.

c) Pravo na brisanje: Od nas možete zatražiti brisanje svojih osobnih podataka ako smo ih obrađivali protupravno ili ta obrada predstavlja nerazmjerno zadiranje u Vaše zaštićene interese. Molimo da uzmete u obzir da postoje razlozi koji onemogućuju trenutačno brisanje, primjerice radi vođenja pravne obveze kojom se zahtjeva obrada.

d) Pravo na ograničenje obrade:

Od nas možete zatražiti ograničenje obrade svojih podataka:

  • ako osporite točnost podataka tijekom perioda koji nam omogućava provjeru točnosti tih podataka;
  • ako je obrada podataka bila protupravna, ali odbijate brisanje i umjesto toga tražite ograničenje korištenja podacima;
  • ako nam podaci više nisu potrebni za predviđene svrhe, ali su Vam još potrebni radi ostvarenja pravnih zahtjeva ili;
  • ako ste podnijeli prigovor zbog distribucije tih podataka.

e) Pravo na prenosivost podataka:

Od nas možete zatražiti da Vam podatke koje ste nam povjerili radi arhiviranja dostavimo u strukturiranom obliku, u uobičajenom strojno čitljivom formatu:

  • ako te podatke obrađujemo na temelju suglasnosti koju ste nam dali i koju možete opozvati ili radi izvršenja ugovora i
  • ako se obrada vrši s pomoću automatiziranih procesa.

f) Pravo na prigovor: Ako Vaše podatke distribuiramo radi izvršenja zadaća od javnog interesa ili zadaća javnih tijela ili se prilikom njihove obrade pozivamo na naše legitimne interese, možete podnijeti prigovor protiv takve obrade podataka ako postoji interes zaštite naših podataka.

g) Pravo na prigovor: Ako ste mišljenja da smo prilikom obrade Vaših podataka prekršili hrvatske ili europske propise o zaštiti podataka, molimo da nam se obratite kako bismo razjasnili eventualna pitanja. Svakako imate pravo uložiti prigovor nadležnom nadzornom tijelu, a to je Agencija za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14 , Zagreb.

Ostvarivanje prava

Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, obratite nam se koristeći se našim podacima za kontakt iz ovih pravila privatnosti.

Kad podnesete zahtjev radi ostvarivanja svojih prava dužni smo prvo utvrditi identitet i tu svrhu ćemo zatražiti dodatne informacije radi provjere istog. To služi zaštiti Vaših prava i privatne sfere.

Ako biste se nekim od navedenih prava koristili prečesto i s očitom namjerom zlouporabe, možemo naplatiti administrativnu pristojbu ili odbiti obraditi Vaš zahtjev.

Poveznice

Činimo sve što je u našoj moći kako bismo osigurali da sva preusmjeravanja s naših internetskih stranica upućuju na internetske stranice koje ne sadrže ilegalan i/ili štetan sadržaj. Međutim, stranice i adrese na mreži brzo se mijenjaju i ne možemo uvijek jamčiti za sadržaj svake adrese na koju vas usmjerimo.

Ako imate bilo kakva pitanja ili dvojbe u vezi s našom Politikom zaštite osobnih podataka, ili u vezi sa svojim iskustvima s ovom internetskom adresom, molimo vas da nam se javite.

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

MPG d.o.o. pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem prijave@mpg.hr ili putem e-maila dpo@mpg.hr , telefona: 01/60 64 600.

Voditelj obrade osobnih podataka Hrvatska

MPG Zagreb, Croatia
Nova Ves 17, Centar Kaptol,
10000 Zagreb, Croatia
Tel.: +385 (0) 1 6064 600
Fax.: +385 (0) 1 6064 666
Mail: info@mpg.hr